Despre postura incorecta

Pozitia incorecta a corpului ne afecteaza sanatatea.
Mulți dintre noi nu realizăm cât de mult afectează o postură greșită a corpului asupra sănătății noastre. În momentul în care vă veți confrunta cu oricare dintre situațiile de mai jos, încercați să luați în considerare poziția greșită a corpului dumneavoastră și, implicit, un control la medicul de specialitate.

Efectele posturii incorecte

– dureri de spate in zona lombara
– dureri la nivelul umerilor
– dureri la nivelul gatului
– dureri frecvente de cap
– deteriorarea discurilor intervertebrale
– presiune crescuta a sangelui
– probleme ale coloanei: degenerarea in timp a articulatiilor, ligamentelor si muschilor
– oboseala, afectare a functionarii organelor importante
– discomfort digestiv
– incetineste digestia si rata de ardere a caloriilor, ceea ce duce la acumularea kilogramelor in plus
– stare de rău
– stimă de sine scăzută și depresie
– scăderea funcției cardiovasculare

Durere – Umerii rotunjiți, capul drept cu privirea înainte și o curbură în zona de sus a spatelui sunt mai mult decât o chestiune de cosmetică. “Cocoașa” sau tendința de a merge cu umerii aplecați determină o creștere semnificativă a stresului asupra corpului tău. Partea superioară a spatelui și mușchii pectorali devin încordați și inflamați, în timp ce gâtul și mușchii din partea inferioară a spatelui sunt relaxați. Cu trecerea timpului, o postură greșită a corpului crează neconcordanțe care afectează coloana vertebrală, proces cunoscut sub numele de subluxații , ceea ce duce în final la apariția durerii. Organismul este conceput pentru a lupta împotriva gravitației în poziție verticală. O poziție a corpului înclinată forțează articulațiile să suporte o greutate mai mare, ceea ce duce la deteriorarea articulațiilor și a țesutului conjunctiv din jurul lor.

Discomfort digestiv – Majoritatea problemelor poziției corpului apar din cauza posturii incorecte pe care mulți dintre noi o adoptăm stând pe scaun. Desfășurarea activităților în poziția stând și aplecat în față sunt o combinație teribilă. Organele digestive se comprimă și, la rândul lor, nu mai funcționează la un nivel optim. În timp, acest lucru poate duce la probleme digestive precum constipație, dureri abdominale și un metabolism mai lent. Pur și simplu oferind organelor digestive spațiul de care au nevoie pentru a funcționa optim poate fi de un real ajutor.

Stare de rău – Arsuri la stomac, crampe abdominale, stări de greață și amețeală, dureri de cap sau chiar dureri ale umerilor sunt probleme comune ale celor cu deficiențe posturale netratate. Mai mult decât atât, sedentarismul și poziția greșită a corpului stând pe scaun timp de 8 ore pe zi la birou poate duce la creșterea în greutate. Un plus de grăsime corporală afectează semnificativ articulațiile și provoacă discomfort sau dureri cronice.

Stimă de sine scăzută și depresie – Postura corpului este văzută ca fiind o reflectare a stării de spirit și încrederea în sine a unei persoane. Scăderea încrederii în sine poate fi un precursor al depresiei. Persoanele care stau mai mult de 7 ore pe zi într-o poziție incorectă la birou au cu aproape 50 % mai multe șanse de a raporta simptome depresive decât cei care stau 4 ore sau mai puțin. Tocmai de aceea, tebuie să aveți grijă întotdeauna de postura corpului pe care o adoptați. Mențineți întotdeauna spatele drept, rezemat de spătarul scaunului, astfel încât între spate si coapse să se formeze un unghi drept de 90 de grade. Nu aplecați spatele deasupra mesei de lucru, mențineți tălpile perfect drepte pe podea, cu toata suprafața lor, nu doar cu vârfurile. Doar respectând aceste reguli, puteți îmbunătăți substanțial postura corpului și starea dumneavoastră de spirit.

Scăderea funcției cardiovasculare – În momentul în care coloana vertebrală nu este dreaptă, acest lucru afectează alinierea și funcția cutiei toracice, care adăpostește inima și plămânii. Poziția greșită și aplecată în față a corpului compromite acest spațiu în care funcționează cele două organe vitale. Drept rezultat, scăderea funcției cardiovasculare nu întârzie să apară. De asemenea, este afectată și capacitatea diafragmei și a cutiei toracice de a se extinde în mod corespunzător pentru inhalare. Acesta este motivul pentru care apar și probleme respiratorii, cum ar fi astmul. Postura corpului și sănătatea coloanei vertebrale sunt o fereastră către bunăstarea generală și calitatea vieții dumneavoastră. O postură incorectă poate afecta negativ nivelul de sănătate, starea de spirit și de energie.

Corsetul Posture Corrector te ajută să obții o poziție corectă a spatelui, să scapi de dureri și să previi afecțiunile cauzate de o postură incorectă.